Κατάληψη Εργαζομένων και Γονέων στο ΚΕΑΤ

Οι σύλλογοι των εργαζομένων του ΚΕΑΤ και των γονέων των τυφλών μαθητών του ΚΕΑΤ προχωρήσαμε χτες 13/11/2008 σε κατάληψη των εγκαταστάσεών του στην Καλλιθέα, απαιτώντας άμεσα μέτρα για να εξασφαλιστεί η λειτουργία αυτού του μοναδικού κρατικού ειδικού κέντρου για τυφλούς, που οδηγείται σε διάλυση και κλείσιμο.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Εξαιτίας της χρόνιας πολιτικής υπο-χρηματοδότησης του Κέντρου -που δεν επαρκεί ούτε για τη μισθοδοσία των ελάχιστων μονίμων υπαλλήλων του- το ΚΕΑΤ αδυνατεί πλέον να καλύψει τις στοιχειώδεις δαπάνες λειτουργίας του, όπως ΔΕΗ, ΟΤΕ, πετρέλαιο κλπ., ενώ εντός των ημερών αναμένεται να διακοπούν η σίτιση των μαθητών και η εκτύπωση των ειδικών σχολικών βιβλίων λόγω μακρόχρονης οφειλής στους αντίστοιχους προμηθευτές καθώς και να κλείσουν το τυπογραφείο και το ειδικό ΙΕΚ του ΚΕΑΤ, κατόπιν εξωστικών αγωγών λόγω μη καταβολής μισθωμάτων. Οι εργαζόμενοι του ΚΕΑΤ, δημόσιου και ιδιωτικού δικαίου, ζούμε σε ένα διαρκές άγχος για το αν τον επόμενο μήνα θα μπορέσουμε να πληρωθούμε.

2. Με πρόσχημα την αξιοποίηση της περιουσίας του Κέντρου οι διοικήσεις του σε συνεργασία με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία εκποιούν τα φιλέτα της ακίνητης περιουσίας του, ή τα παραδίνουν για εκμετάλλευση με επαχθείς όρους σε ιδιώτες –επιχειρηματίες, όχι για να διευρύνουν τις δραστηριότητες του κέντρου και να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες του, αλλά για να καλύψουν στοιχειωδώς κάποια λειτουργικά του έξοδα.

3. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησής μας είναι η απόφαση της Νομαρχίας Αθηνών να παραιτηθεί πλήρως από τη μεταφορά των παιδιών με αναπηρία στα Ειδικά Σχολεία, μέτρο που συνιστά ευθεία βολή και στη λειτουργία του ειδικού Δημοτικού σχολείου του ΚΕΑΤ. Ήδη τη φετινή χρονιά αρκετά παιδιά του ΚΕΑΤ εγκατέλειψαν το Δημοτικό σχολείο εξαιτίας της αδυναμίας των γονιών τους να τα μεταφέρουν οι ίδιοι. Κυβέρνηση και Νομαρχία πετούν ο ένας στον άλλον την ευθύνη οδηγώντας τελικά από κοινού τα τυφλά παιδιά εκτός σχολείου, στο σκοτάδι της αμάθειας και της κοινωνικής απομόνωσης.

Με άλλα λόγια πρόκειται για μια πολιτική που χτυπάει κατάκαρδα τα τελευταία υπολείμματα της Δημόσιας Ειδικής Αγωγής και Πρόνοιας με σκοπό την ολοσχερή παράδοσή της στην ιδιωτική κερδοσκοπία και στη φιλανθρωπία. Σ’ αυτόν αποκλειστικά το στόχο εξαντλείται όλο το ενδιαφέρον των εκάστοτε κυβερνητικών ιθυνόντων για την Εκπαίδευση και την Αποκατάσταση των Τυφλών.

Η κατάσταση έφτασε πια στο απροχώρητο.

Εμείς οι εργαζόμενοι στο ΚΕΑΤ αρνούμενοι να γίνουμε συνένοχοι στη διάλυση και των τελευταίων ψηγμάτων Δημόσιας Ειδικής Αγωγής και Πρόνοιας

Εμείς οι γονείς των τυφλών μαθητών, αδυνατώντας πια να σηκώσουμε το δυσβάστακτο φορτίο της εμπορευματοποίησης των αναγκών μας,

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

1. Άμεση κάλυψη από τον Κρατικό Προϋπολογισμό του συνόλου των αναγκών για τη λειτουργία του ΚΕΑΤ. Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους τους εργαζόμενους στο ΚΕΑΤ, ένταξη της μισθοδοσίας τους απ’ ευθείας στον Κρατικό Προϋπολογισμό.

2. Άμεση συγκρότηση δημόσιου, δωρεάν και ασφαλούς συστήματος μεταφοράς των μαθητών με αναπηρία στα ειδικά σχολεία. Όχι στη μεταβίβαση της ευθύνης στον κάθε γονιό.

3. Κατοχύρωση – διεύρυνση του ρόλου του ΚΕΑΤ στην εκπαίδευση και ολόπλευρη ανάπτυξη των τυφλών μαθητών σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. Επέκταση της ειδικής εκπαίδευσης των τυφλών μαθητών σε Γυμνάσιο-Λύκειο και ίδρυση στο ΚΕΑΤ ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου.

4. Κατοχύρωση αποκλειστικά δημόσιων, δωρεάν και αναβαθμισμένων υπηρεσιών Πρόνοιας, Ειδικής αγωγής και αποκατάστασης των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης  24.11.2008

ΤΡΙΤΗ 25/11/2008

ώρα 18.30 : Κλείσιμο Θησέως και πορεία στο κέντρο της

Καλλιθέας

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/11/2008

ώρα 10.00 : Παράσταση αντιπροσωπείας στη Νομαρχία (Συγγρού

15-17)μαζί με εκπροσώπους και άλλων φορέων του

Χώρου

ώρα 12.00 : Επίσκεψη στο ειδικό σχολείο της Καλλιθέας

ΠΕΜΠΤΗ 27/11/2008

ώρα 10.00 π.μ. : ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ στο Μαρούσι (στάση μετρό και

ηλεκτρικού «Νερατζιώτισσα»)

(προσυγκέντρωση 8.30 π.μ. στο ΚΕΑΤ)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/11/2008

11.00 π.μ. : μοίρασμα ανακοινώσεων, αφισοκόλληση

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/11/2008

ώρα 11.00 π.μ. : μοίρασμα ανακοινώσεων, αφισοκόλληση

ΚΥΡΙΑΚΗ 30/11/2008

Ώρα 10.30 : Μεγάλη σύσκεψη φορέων γονέων, εκπαιδευτικών,

εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή και Πρόνοια για

συντονισμό γύρω από τη μεταφορά των μαθητών ΑμεΑ

και άλλα προβλήματα της ειδικής αγωγής και

αποκατάστασης στο αμφιθέατρο του ΚΕΑΤ

ΔΕΥΤΕΡΑ 1/12/2008

Ώρα 11.00 π.μ. : Γενική Συνέλευση

Στο χώρο του ΚΕΑΤ θα πραγματοποιείται καθημερινά πολύμορφο πρόγραμμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Την Τετάρτη 3 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα των ΑμεΑ κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με μαζικό συλλαλητήριο και πορεία από την ΟΜΟΝΟΙΑ, ώρα 6.00 το απόγευμα.

Explore posts in the same categories: Uncategorized

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: