Σωματείο Εργαζόμενων Forthnet

Στο μέσον της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης ο κλάδος των Τηλεπικοινωνιών όπως και όλοι οι εργαζόμενοι συνολικά θα κληθούν να πληρώσουν τα «σπασμένα» των αφεντικών  τους. Σε κάθε εταιρία του κλάδου ετοιμάζονται, αν και σε μερικές ήδη έχουν ξεκινήσει, μεγάλες μειώσεις του προσωπικού από όλες τις θέσεις και βαθμίδες.
Μέσα σε αυτήν την κατάσταση πολλοί συνάδελφοι ήδη έχουν δώσει το παράδειγμα για το ποια θα είναι η απάντηση. Η απάντηση είναι ένας ενιαίος μαζικός αγώνας του κλάδου ενάντια στο μέλλον που μας ετοιμάζουν.
Το παράδειγμα πρώτη έδωσε η Altec Telecoms όπου μέσα από μια μαζική και ανυποχώρητη μάχη κέρδισε τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων κόντρα στις διαχειριστικές λύσεις της πτώχευσης που ετοίμαζε η εργοδοσία. Αυτός ο αγώνας δεν ήρθε μόνος του. Η επιλογή των συναδέλφων να συγκροτήσουν επιχειρησιακό σωματείο ήταν αυτή που σε συνδυασμό με την αγωνιστική τους κατεύθυνση, έφερε τη νίκη.
Στη δικιά μας γειτονιά, στη FORTHnet, η προσπάθεια να στηθεί σωματείο έχει ήδη ξεκινήσει και όχι αδικαιολόγητα. Απαράδεκτα ωράρια, μειωμένα διαλείμματα, καμιά κατοχύρωση προϋπηρεσίας ή τεχνικών δεξιοτήτων και γνώσεων, μια κυρίαρχη λογική εφήμερου αλλά και αναλώσιμου εργαζόμενου να κυριαρχεί. Μέσα σε αυτά προστίθεται και η απαράδεκτη λογική της εταιρίας για μείωση των κάθε λογής εξόδων, παγώματος των προσλήψεων και φυσικά μείωσης του προσωπικού τη στιγμή που σε αρκετά τμήματα η υπερωρία και η υπερεργασία είναι μόνιμο καθεστώς!
Την ίδια ώρα η διοίκηση της εταιρίας υπέγραψε σύμβαση με τις εταιρείες Myriad International Holding B.V. και Teletypos Cyprus Limited για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών των αλλοδαπών εταιρειών Netmed Ν.V. και Intervision (Services) B.V., έναντι συνολικού ανταλλάγματος ίσου προς την επιχειρηματική αξία τους ύψους 490.000.000 ευρώ.
Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση που θέλει τους εργαζόμενους να πιέζονται όλο και περισσότερο και την εταιρία να απασχολεί μόνο η κατακόρυφη αύξηση των κερδών της η απάντηση είναι το επιχειρησιακό σωματείο.
Βέβαια αυτή η μάχη δεν δίνεται αναίμακτα. Ήδη οι συνάδελφοι Συμέλλα Ψαθά και Βασιλόπουλος Νίκος απολύθηκαν με το πρόσχημα της αντιπαραγωγικότητας, ενώ ήταν γνωστή η προσπάθειά τους να στηθεί το σωματείο. Σε αυτή την τακτική της εργοδοσίας που αποσκοπεί στο να σπαρθεί κλίμα φόβου ανάμεσά μας ΔΕΝ ΕΝΔΙΔΟΥΜΕ! ΔΕΝ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ!
Α Π Α Ν Τ Α Μ Ε
  • Με τη συγκρότηση του Σωματείου
  • Την ενδυνάμωσή του
  • Τη δράση του
Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε

Σταμάτημα των απολύσεων! Την κρίση δεν θα την πληρώσουμε εμείς! ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ των διωχθέντων για συνδικαλιστική δράση συναδέλφων.
Π Α Λ Ε Υ Ο Υ Μ Ε   Γ Ι Α
  • Να αποδωθεί σε όλους το επίδομα οθόνης που ισούται με 15% του μισθού, όπως ορίζει ο νόμος και οι σχετικές συμβάσεις.
  • Να κατοχυρωθεί η τεχνική προϋπηρεσία και η προύπηρεσία σε χρήση Η/Υ μετά από 6 μήνες συνεχούς εργασίας.
  • Να τηρείται ο νόμιμος χρόνος διαλειμμάτων που είναι στα 20+20 λεπτά αφού η πλειοψηφία του χρόνου εργασίας μας είναι μπροστά από μια οθόνη.
  • Να καταργηθεί το καθεστώς των «υποχρεωτικών» υπερωριών. Αύξηση του προσωπικού όπου χρειάζεται για να καλύπτονται οι ανάγκες.
  • Προοπτικά να καταργηθεί η σύμβαση-ταφόπλακα του Υπάλληλου Γραφείου που δεν κατοχυρώνει τίποτα για εμάς και να μπουν οι βάσεις για ενιαία κλαδική σύμβαση στον χώρο των τηλεπικοινωνιών.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ
ΜΑΘΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ-ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΣΟΥ
ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή
επικοινωνία:
e-mail: somateio.forthnet@gmail.com
blog: somateioforthnet.blogspot.com
Explore posts in the same categories: Εργασιακά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: