Forthnet: Η εργοδοτική τρομοκρατία θα μας βρει απέναντί της

Όχι στην ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26-2 ΩΡΑ 9:30 ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ FORTHNET

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στην συγκρότηση σωματείου εργαζομένων στην Forthnet και στους συναδέλφους Συμέλλα Ψαθά και Νίκο Βασιλόπουλο που έπεσαν θύματα της εργοδοτικής τρομοκρατίας, αφού απολύθηκαν στην προσπάθεια τους να συστήσουν το επιχειρησιακό σωματείο. Η δημιουργία του σωματείου και οι διεκδικήσεις του είναι η καλύτερη απάντηση στην εργοδοσία που θέλει να επιβάλει τον νόμο της σιωπής στους εργαζόμενους και να συνεχίσει την διαιώνιση και επιδείνωση του σημερινού εργασιακού καθεστώτος. Στη fothnet, όπως και στις άλλες εταιρείες του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, τα προηγούμενα χρόνια, με την πολιτική της «απελευθέρωσης της αγοράς», που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις, οι εταιρείες συσσώρευσαν τεράστια κέρδη, πήραν κρατικές επιδοτήσεις και προγράμματα. Παράλληλα, προώθησαν τη μισθολογική λιτότητα, την ελαστικοποίηση- διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τη δίωξη του συνδικαλισμού. Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, κυρίως νέοι, εργάζονται σε απαράδεκτες συνθήκες, με μισθούς πείνας και απλήρωτες υπερωρίες. Εργάζονται συνεχώς μπροστά στην οθόνη, χωρίς καμία αναγνώριση των εξειδικευμένων τεχνικών γνώσεων που παρέχουν αφού η εταιρείες τους δηλώνουν σαν υπάλληλους γραφείου. Ταυτόχρονα χιλιάδες θέσεις εργασίας χάνονται, με απολύσεις, πτωχεύσεις εταιρειών, κλείσιμο τμημάτων, «οικειοθελείς αποχωρήσεις».
Η απόλυση των δύο συνδικαλιστών από τη forthnet, δεν είναι μια μεμονωμένη κίνηση, καθώς έχουν πληθύνει επικίνδυνα το τελευταίο διάστημα, με αφορμή την κρίση, οι πρακτικές «ξεκαθαρίσματος» από διάφορους εργοδότες (WIND, Teleperformance, JAMBO, Κ. ΚΟΥΝΕΒΑ κα) προς τους εργαζόμενους που δεν συμμορφώνονται «προς τας υποδείξεις». Είναι σαφές ότι στο έδαφος της κρίσης, την οποία εκμεταλλεύονται, οι επιχειρήσεις θέλουν να ξεμπερδεύουν από στους εργαζόμενους που προσπαθούν να οργανώσουν τη συνδικαλιστική δράση στους χώρους δουλειάς, από κάθε φωνή αντίστασης. Αυτή είναι η πραγματική αιτία των απολύσεων των δύο συναδέλφων, την ώρα μάλιστα που η forthnet συνεχίζει με εξαγορές την πολιτική της ανάπτυξης της.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, σωματεία, εργατικές συλλογικότητες, και κάθε εργαζόμενο να υπερασπιστούν τους δύο συνάδελφους απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψη τους.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
• Να επαναπροσληφθούν άμεσα οι δυο συνάδελφοι που διώχθηκαν για την
συνδικαλιστική τους δράση.
• Να σταματήσει κάθε προσπάθεια μείωσης του προσωπικού στην Forthnet.
• Να επιλυθούν άμεσα τα οικονομικά και θεσμικά αιτήματα του
επιχειρησιακού σωματείου της Forthnet.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26-2 ΩΡΑ 9:30 ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ FORTHNET
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
Explore posts in the same categories: Εργασιακά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: