ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ S-800 TELEPERFORMANCE!

Εργοδοτική τρομοκρατία, εργασιακός μεσαίωνας, αυθαιρεσία και αυταρχισμός, αυτή είναι η καθημερινή πραγματικότητα σε όλους τους χώρους εργασίας. Αυτή την πραγματικότητα βιώνουν και οι εργαζόμενοι στην εταιρία S-800 TELEPERFORMANCE οι οποίοι προφέρουν καθημερινά την εργασία τους για να εξασφαλίσουν έναν μισθό εξαθλίωσης της τάξης των 600 ευρώ. Αποκορύφωμα αυτής της κατάστασης είναι η απόλυση ενός εργαζόμενου στις 24 Ιουνίου 2008 διότι συμμετείχε στην απεργία ενάντια στο αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο της ΝΔ. Το αυταρχικό εργοδοτικό μέτρο της απόλυσης είναι η απάντηση των αφεντικών της S-800 TELEPERFORMANCE στην προσπάθεια τους να εφαρμοστεί η ικανοποιητική (για τους εργοδότες) συλλογική σύμβαση εργασίας και να  μην υπάρξει καμία οργανωμένη συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Την κρίσιμη αυτή στιγμή η ΓΣΕΕ το μόνο που «υποσχέθηκε» στους εκπροσώπους της «πρωτοβουλίας ενάντια στην απόλυση» ήταν ότι θα «επιδιώξει συνάντηση με τον Υπουργό» φανερώνοντας ότι κανείς εργαζόμενος δεν μπορεί να στηρίζεται πια στους υποταγμένους γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ.

Οι εργαζόμενοι στην S-800 TELEPERFORMANCE είναι κυρίως νέοι εργαζόμενοι. Αποτελούν ένα κομμάτι της «νέας εργατικής βάρδιας», της γενιάς των 600 ευρώ, της γενιάς των εργαζομένων που ήδη στερείται ασφαλιστικών δικαιωμάτων, που δεν γνωρίζει τι θα πει πλήρης και σταθερή απασχόληση, σταθερό ωράριο, επαγγελματικά δικαιώματα και πληρωμένες υπερωρίες.

Και όμως οι νέοι εργαζόμενοι έδωσαν μαζικό παρόν στις απεργιακές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό, δείχνοντας ότι θέλουν να παλέψουν συλλογικά ενάντια στο τωρινό και το μελλοντικό εργασιακό κάτεργο που σχεδιάζει γι’ αυτούς το κεφάλαιο.

Την αγωνιστική τους διάθεση λοιπόν θέλει να καταστείλει η εργοδοσία με την απόλυση ενός εργαζομένου, με τις απειλές και τις βλαπτικές εσωτερικές μετακινήσεις.

Τα γεγονότα στην S-800 TELEPERFORMANCE δεν είναι ένα απομονωμένο και τυχαίο γεγονός. Χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα βρίσκονται κάτω από καθεστώς ανασφάλειας, ελαστικών εργασιακών σχέσεων και προσωρινής εργασίας.

Την ίδια ώρα που η εργοδοσία στην S-800 TELEPERFORMANCE επιδίδεται σε όργιο αυταρχισμού οι εργαζόμενοι των Δημοτικών Επιχειρήσεων του Δήμου Καλλιθέας κινδυνεύουν και αυτοί να βρεθούν στο δρόμο. Η εφαρμογή του νέου Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων που ψήφισε η κυβέρνηση της Ν.Δ. επιβάλλει το κλείσιμο των Δημοτικών Επιχειρήσεων πράγμα που θα σημάνει την απόλυση των εργαζομένων σε αυτές.

Κράτος και κεφάλαιο, Δημόσιος και Ιδιωτικός τομέας, συναγωνίζονται στις απολύσεις, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, στην διεύρυνση της ανασφάλιστης εργασίας, της επιβολής ελαστικών σχέσεων εργασίας χωρίς εργασιακά δικαιώματα και ουσιαστικά την κατάργηση κάθε δικαιώματος των εργαζομένων.

Τα γεγονότα στην S-800 TELEPERFORMANCE και στον Δήμο Καλλιθέας είναι δύο όψεις της ίδιας επίθεσης.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ να υπερασπίσουν αποφασιστικά το δικαίωμα στη δουλειά με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας κόντρα στο ξεζούμισμα, την πειθάρχηση και την υποταγή.
Άμεση ανάκληση της απόλυσης στην S-800 TELEPERFORMANCE.
Να ξεσηκωθεί ένα κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης που θα υπερασπιστεί τους χιλιάδες νέους εργαζόμενους που δοκιμάζονται από την πολιτική της εταιρίας S-800 TELEPERFORMANCE. Ένα κύμα συμπαράστασης που θα στηρίξει τόσο τον αγώνα των εργαζομένων στα μεσαιωνικά κάτεργα του ιδιωτικού τομέα, αλλά και την αγώνα των εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις του Δήμου Καλλιθέας.
Στην ενότητα η δύναμη – Στον αγώνα η νίκη!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ, 3:30 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Explore posts in the same categories: Εργασιακά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: